Materialen

Deelnemersmaterialen

Iedere deelnemer ontvangt van de Speelplezier gecertificeerde trainer een tas met een VVE-Speelplezier deelnemersmap met speel-leerwijzers en de codes om de, aan de training gekoppelde, onlinecursus te bekijken, een boekje en Speelplezier werkkaarten. De organisatie die de training verzorgt, verrekent de prijs van de deelnemersmaterialen in de cursusprijs.

Groepsmaterialen

De groepsmaterialen bestaan uit een groepspakket met Speelplezier publicaties.
U ontvangt van de organisatie die de training gaat verzorgen een beschrijving van het VVE- Speelplezier groepspakket.
De publicaties in het groepspakket zijn onlosmakelijk verbonden aan ‘Kijk en doe mee films’ voor de kinderen en de beroepskracht en instructiefilms voor de beroepskracht. De films bieden de beroepskrachten duidelijke voorbeelden voor hun eigen spel- en spelbegeleidingsvaardigheden.
Voor het bekijken van de films moet, van schooljaar 2023-2024 op www.speelplezier.plus per beroepskracht een plus abonnement voor €50,- p.p. per jaar of een locatieabonnement voor zes of meer beroepskrachten met korting worden afgesloten.
Op www.speelplezier.plus kun je met slechts één unieke persoons- of groep gebonden code de, bij de diverse publicaties horende, ‘Kijk en doe mee films’ en instructiefilms bekijken. Ook biedt Speelplezier plus, te downloaden, formats vóór voorbereiding en evaluatie, voorbeelden van thematisch Speelplezier aanbod en pdf-bestanden met beschrijvingen van Speelplezieraanbod. Een aantal malen per kalenderjaar wordt Speelplezier plus aangevuld met o.a.: spelinspiratiekaarten, nieuwe films, te downloaden formats voor planning en evaluatie, voorbeelden van weekplanningen bij speel-leerthema’s.

Bestellen

Wegens reorganisatie en aanpassen van de publicaties kunnen er tot uiterlijk juni 2023 uitsluitend losse materialen en geen groepspakketten besteld worden. Start u nog vóór de zomervakantie met een VVE -Speelpleziertraining, dan kan de trainer aan de Speelplezier webwinkel vragen om groepspakketten samen te stellen.

Abonneren op speelplezier plus

Een plus- of locatieabonnement op Speelplezier plus kan, als de testfase is afgesloten, op www.speelplezier.plus worden afgesloten.

Het Speelplezier aanbod is gekoppeld aan het volgen van de ontwikkeling in de web-based Groeiwijzer. Vraag een gratis proefaccount aan bij: webmaster@degroeiwijzer.nl  Naar wens kan een locatie ervoor kiezen om het eigen leerlingvolgsysteem (LVS) te blijven gebruiken. Begeleiding bij het koppelen van het Speelplezieraanbod aan het volgen van de ontwikkeling met het eigen LVS kan naar wens extra worden ingekocht bij de organisatie die de Speelplezier training verzorgt.