Speelplezier.tv

is een initiatief en samenwerkingsverband van Speelpleziermethodiek en Roger van de Poel van MediaProfile. Werken met Speelpleziermethodiek vraagt om specifiek spel- en spelbegeleidingsvaardigheden. Naast training is het bekijken van instructiefilms dan ook de beste manier om je de methodiek eigen te maken. Naast instructie dvd’s produceren wij ook ‘Kijk en doe mee’ dvd’s. In de ‘Kijk en doe mee’ filmfragmenten speel ik een spelfragment waarna ik de kinderen en de beroepskracht uitnodig om mee te doen. In de, aan de VVE-Speelpleziertraining gekoppelde onlinecursus koppelen we o.a. de theorie over spel en spelontwikkeling aan filmbeelden uit de praktijk. Alle films zijn, met een code die je bij je bij de aanschaf van een dvd, handleiding of deelnemerspakket ontvangt, te bekijken op speelplezier tv. Onder de button: ’Speelplezier thuis’ en ‘Over Speelpleziermethodiek’ staan enkele gratis toegankelijke films. Zowel de Speelpleziertrainers als de beroepskrachten maken gretig gebruik van de filmfragmenten. Kinderen zijn geboeid en doen uit zichzelf mee met de doe mee fragmenten.

Neem hier een kijkje

Speelplezier plus

gaat op termijn Speelplezier tv vervangen en is een voor abonnees toegankelijke, website met de reeds bestaande 198 filmfragmenten alsook veel nieuwe ‘Kijk en doe mee films’ en instructiefilms en verder te downloaden publicaties over spel en spelend leren. De site is bedoeld voor opvoeders van jonge kinderen alsook voor professionals die werken met (toekomstige) beroepskrachten van jonge kinderen. Speelplezier plus wordt jaarlijks aangevuld met nieuwe films. Er wordt gewerkt met zowel persoonsgebonden abonnementen als met groepsabonnementen voor schappelijke prijzen.
In tegenstelling tot Speelplezier tv heeft u met slechts één unieke persoons- of groep gebonden code toegang tot de, bij het abonnement behorende, filmfragmenten. Ook beschikt de site over een uitgebreide zoekfunctie.
Momenteel leggen we de laatste hand aan de site, daarna wordt hij door een aantal Speelpleziergebruikers getest. In de lente hopen we de eerste abonnees in te kunnen schrijven.

Speelplezier plus en Speelplezier tv blijven tot 2025 naast elkaar bestaan.
Speelplezier + is een samenwerkingsverband van Roger van de Poel van Media Profile en Margot Wouterse-Schmitz ontwikkelaar en trainer van de Speelpleziermethodiek. Meer informatie volgt in de volgende nieuwsbrief.