Ik werk samen met:

 

Marlies Savelberg
Marlies is vanaf de beginperiode mijn maatje. 1 September 2015 is ze gestopt met uitvoerend Speelplezierwerk. Zij was een enthousiaste allround Speelpleziertrainer van het eerste uur. Zij heeft in de Consent- en Intersymperiode (2002 t/m juni 2012) een grote bijdrage geleverd aan de totstandkoming en uitvoering van de Speelplezier-trainersopleiding en de trainershandleidingen. Ook verzorgde zij in die periode met verve de acquisitie voor (VVE) Speelplezier. Ook al voert ze zelf geen Speelplezierwerkzaamheden meer uit, ze blijft belangstellend en meelevend en vergezelt me soms naar een bijeenkomst ergens in het land. Op de terugreis wordt er als vanouds gereflecteerd en dat is en blijft waardevol.

Onderwijsadviesdiensten
Onderstaande Onderwijsadviesdiensten hebben gecertificeerde Speelpleziertrainers in dienst. Zij bezoeken jaarlijks de Speelplezier nascholingsbijeenkomsten voor gecertificeerde trainers.

BCO onderwijsadvies en ondersteuningwww.bco-onderwijsadvies.nl

Bazaltgroep – HCO www.hco.nl
Lees ook het  artikel over de samenwerking in het HCO nieuws

BVS – schooladvies – www.bvs-schooladvies.nl
BVS schooladvies verzorgt trainingen in de VVE-Antroversie van Speelplezier. De Noach academie, gevestigd in Maastricht, heeft in samenwerking met Speelpleziermethodiek de Antroposofische versie van VVE-Speelplezier ontwikkeld. BVS is de uitgever van de Antroversie. 

De aan schoolbesturen en organisaties voor peuterspeelzaalwerk en kinderopvang verbonden Speelpleziertrainers  verzorgen trainingen voor hun eigen organisatie. Twee maal per jaar komen zij terug voor nascholing en uitwisseling. Zij zijn mijn link met de opleidingspraktijk. Op diverse plekken maken we opnames voor de instructiefilms en kan ik met geïnteresseerden komen kijken.

Sensitivia  –  www.sensitivia.nl
Marion Bürer verzorgt video interactie begeleiding voor ouders en organisaties. Zij is gecertificeerde Speelpleziertrainer voor de kinderopvang en kan de VVE Speelplezier-begeleiding in kinderdagverblijven verzorgen. Ook zet zij de speel-leerroutines van Speelpleziermethodiek in bij spelbegeleiding.

ROC Leeuwenborgh www.leeuwenborgh.nl
Pedagogisch medewerker of onderwijsassistent is een vak, net zoals metselaar, kapper of kok. De uitoefening van een vak vraagt om aan theorie gekoppelde vaardigheden. Toekomstige Pm-ers en onderwijsassistenten moeten op de hoogte zijn van spelontwikkeling, zij moeten spel en spelend ontwikkelen kunnen stimuleren. Zij moeten zelf kunnen en vooral durven spelen. In september 2013 ben ik gestart met de opleiding van vijf docenten. Gedurende het opleidinsgtraject van twee jaar wordt het door mij ontwikkelde curriculum door de docenten in opleiding uitgevoerd en in overleg bijgesteld. De docenten geven na iedere bijeenkomst van mij aansluitend de lessen aan de studenten van een pilot-groep. In de toekomst krijgen alle studenten drie jaar lang het vak ‘Spel en spelend leren’ waarbij het accent ligt op het koppelen van de theorie aan de praktijk, het zelf ervaren van de theore, het maken en uitbeelden van woordclusters en natuurlijk het zelf spelen. . 

Roger van de Poel www.mediaprofile.nl
Tijdens de opnames voor leraar 24 is de samenwerking met cameraman Roger van Media Profile ontstaan. Hij produceerde onder andere de instructie-dvd’s ‘Speelplezier met handpantomime’, ‘Speelplezier met (hand)poppen en knuffels’, ‘Speelplezier met tafelpoppenspel’, ‘Speelplezier in de bouwhoek’ en ‘Speelplezier in het atelier en aan de exploratiebak’.

Toussaint Lemeer toussaint.lemeer@marketingandfinance.eu
Toussaint is mijn steun en toeverlaat op het gebied van ICT. Hij heeft de digitale Groeiwijzer en de nieuwe website gemaakt en beheert mijn website. Daarnaast regelt hij alle drukwerk.

Voor vormgeving en fotografie werk ik samen met:

Peter Wouterse, Woutdesign
Katja Waltmanswww.katjawaltmans.nl
Kelly van Kriekenwww.kellyvankrieken.nl

Links:

www.poppentheaterhupsakee.nl voor speelse en speels educatieve poppenspel-voorstellingen.
www.stichting-oscar.nl voor muzikale activiteiten. De mooie prentenboekjes van Trees Verburg zijn zeer geschikt voor tafelpoppenspel.
www.twomove.net voor verkeerseducatie en materialen voor de verkeers-vertel-speeltafel en rollenspel.
www.poppenspelers.nl voor iedereen die geïnteresseerd is in poppenspel.