Speelplezier met tafelpoppenspel

 

Tafelpoppenspel is een vorm van poppenspel die al heel lang bestaat. Een tafelpoppenspel speel je met zelfgemaakte of bestaande popjes en knuffels in een eenvoudig decor op een tafel.

Op deze dvd wordt stap-voor-stap uitgelegd hoe je een vertelspeeltafel kunt inrichten en hoe je kunt vóórspelen en meespelen. De kijker krijgt inzicht in de koppeling van tafelpoppenspel aan de taalontwikkeling, de sociaal-emotionele ontwikkeling als ook de algemene ontwikkeling. De films bieden inspiratie tot het maken van de verhalen en laten zien hoe de innerlijke gedachtes van de diverse personages verwoord kunnen worden.

Ontwikkelaar en trainer van de Speelpleziermethodiek Margot Wouterse- Schmitz neemt je mee in de groep en geeft praktische tips en aanwijzingen bij de inzet van tafelpoppenspel. Ze demonstreert het spel voor verschillende doelgroepen en becommentarieert de praktijkfragmenten.

Onder de button ‘Doe mee’ vindt u spelfragmenten die je samen met de kinderen kunt bekijken en naspelen. In ieder filmfragment wordt met vrolijke muis, stoere tijger, verlegen haas en lompe olifant een buitenspelsituatie gespeeld. Per fragment staat een andere emotie centraal.

De kosten bedragen €32,09 (inclusief verzendkosten en  9% BTW).
Bij aanschaf ontvangt u een wachtwoord om de dvd ook online te bekijken op www.speelplezier.tv

 

Interesse in deze DVD? Klik dan hier om deze te bestellen.

Bekijk ook de andere DVD’s uit de poppenspel serie:
Speelplezier met (hand)poppen en knuffels en
Speelplezier met handpantomime.

Bekijk ook de DVD’s:
Speelplezier in de bouwhoek.
Speelplezier in het atelier en aan de exploratiebak.

Voor meer informatie over het op een speelse manier in samenhang de ontwikkeling van de motoriek, taal, rekenen en natuurlijk fantasie stimuleren met de Speelplezier doe mee producties klik hier
Voor meer informatie over de Speelplezier speelplankaartensets klik hier